Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče

7 Juna, 2018

Projekt „Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče“

Trajanje: 2016. -2017.

Donator: Catholic Relief Services (CRS)

Uloga RAŽ-a: Implementator

Cilj: Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Projektom je planirana nabavka 25 plastenika od čega 8 plastenika površine 350 m² i 17 plastenika površine 100 m². Osim nabavke plastenika projektom je planirano provođenje edukacije za poljoprivredne proizvođače, analiza zemljišta, praćenje i nadzor nad proizvodnjom od strane stručnog lica, nabavka certificiranog sadnog materijala  i osiguranje i praćenje otkupa preko obrta „EKO- EKO- PLAST“.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services-CRS (50%), Općine Žepče (25%) i korisnika projekta (25%). Razvojna agencija Žepče je zadužena za implementaciju projekta.

Provedeni projekti