Projekt CreativeWear PLUS

29 Oktobra, 2021

MED_CreativeWear_Plus-1024x213 Projekt CreativeWear PLUS

CreativeWear PLUS nadovezuje se na rezultate projekta Interreg MED CreativeWear (2016.-2019.), koji je skrenuo pozornost na kreativnost, personalizirani dizajn te zanatsku i malu proizvodnju za teritorijalno specifične lance vrijednosti za industriju tekstila i odjeće (T&C). Pet kreativnih središta okupilo je umjetnike, dizajnere i kreativce s T&C tvrtkama u Italiji, Španjolskoj, Sloveniji i Grčkoj. Eksperimentiranje s različitim formatima interakcije dovelo je do zajedničkog modela CreativeWear, čiji je kapacitet prijenosa testiran proširenjem na šest novih Creative Hubova putem otvorenog poziva 2018. i uključivanjem u H2020 TCBL mrežu inovacijskih laboratorija 2019. godine.

2021. CreativeWear PLUS povezuje tri originalna partnera iz Italije i Grčke s tri nova huba osnovana u Portugalu, Francuskoj i Bosni I Hercegovini kako bi dalje integrirali CreativeWear mrežu usmjeravajući kreativnost prema novim izazovima cirkularne ekonomije i održivosti u T&C-u, uključujući područja kao što su bio – tekstil, reciklirane odjeće i reinterpretacija kulturnih tradicija.

Plan rada predviđa da svaki novi Hub uparen s partnerom iz izvornog projekta primjenjuje CreativeWear model u početnim koracima izgradnje lokalnih zajednica i pokretanja prvog niza događaja u 6. mjesecu projekta. Druga faza uključuje dublju transnacionalnu suradnju i razmjenu znanja, koji kulminira završnim događajem u 13. mjesecu projekta. Održivost mreže ponovno je osigurana unutar mreže inovacijskih laboratorija Zaklade TCBL.

Projekt CreativeWear PLUS sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj

CreativeWear PLUS detalji

Trajanje projekta: 13 mjeseci (Juni 2021 – Juni 2022)

Projektni budžet : €397,625.00 / €268.597 ERDF

Partneri

  1. Prato Textile Museum Foundation, vodeći partner (IT);
  2. Arca Consortium (IT);
  3. Creative Thinking Development (GR);
  4. Prisme Cae Scic SAS – Coopérative D’activités et d’entrepreneurs (FR);
  5. Razvojna agencija Žepče (BA);
  6. The University of Evora (PT).

CreativeWear PLUS web stranica: https://creativewear.interreg-med.eu/

Thematic-Image-CreativeWear-PLUS-1024x614 Projekt CreativeWear PLUS

Vijesti , , ,