9 Avgusta, 2017

U utorak 08.08.2017. godine u Sali OV Žepče, održana je radionica sa ženama koje su zaposlene kroz projekt javnih radova „Za zajednicu radi, za obitelj zaradi“ koji je podržan od strane EU i UNDP-a.

Na ovoj radionici se govorilo o programu podrške zapošljavanju kroz javne radove za dugoročno nezaposlene i socijalno ugrožene kategorije stanovništva uz podršku projekta „Lokalni integrisani razvoj“.

Uvodnu riječ imala je direktorica RAŽ-a Branka Janko, a predavač na temu vrtlarstva bio je dipl. Agronom Mladen Đuzel, zaposlen u JP „Komunalno“ Žepče. Kroz ovu radionicu predavač je upoznao nezaposlene žene o prednostima vrtlarstva, te je objasnio neke od načina uzgoja i zasada nekih biljaka te i način kako se te biljke njeguju.

Na kraju radionice sudionice su imale par pitanja koje se prvenstveno tiču zasada ruža, te povrtlarskih zasada za kuću, ono što se svakodnevno koristi, na koje je predavač dao konkretne i precizne odgovore.

Ovo je još jedan u nizu dobrih projekat, koji se uspješno realiziraju i na taj način motiviraju nezaposlene osobe da se nastave baviti ovim zanimanjem kako bi ostvarili prvenstveno svoju korist a i korist zajednice.

Za potrebe dodatne edukacije o zanimanju vrtlar, pripremljen je mini priručnik za početnike u kojem se nalaze savjeti iz područja uređenja vrtova i cvijetnjaka koji mogu biti od koristi polaznicama kako za svoje potrebe tako i za potrebe drugih ako se odluče baviti  ovim poslom.

LID projekt, Vijesti ,