6 Oktobra, 2016

U Zenici je u utorak, 4.10.2016. godine, otvoren 23. generalni bh. Sajam ZEPS 2016. i 13. ZEPS Intermetal. Na ovogodišnjem sajmu predstavit će se oko 600 izlagača iz 27 zemalja svijeta. Sajam je otvorio Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj.

Siguran sam da će ovi kapitalni projekti imati utjecaja na stanje u Zeničko-dobojskom kantonu. Proizvodimo i kupujmo kvalitetno, a neka je i domaće, jer to je formula za stabilan razvoj naše ekonomije – rekao je, između ostalog, Muidža.

Sajmovi ZEPS i ZEPS Intermetal na programu su do 8. listopada, a prostiru se na površini od 18.000 kvadratnih metara. Kako su kazali organizatori, ove godine očekuju posjetu oko 50.000 osoba. U sklopu sajma, najuspješnijim gospodarstvenicima biti će dodijeljene i nagrade.

Na ovogodišnjem ZEPS-u izlažu četiri kompanije iz općine Žepče; „Gama Electronic“ d.o.o.; „Jasmin M“ d.o.o.; „Prograd“ d.o.o. i „Prlić“ d.o.o. Žepče. Prvog dana sajma direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko i Jugoslav Sarajlić, stručni suradnik za OSS posjetili su izložbene štandove i porazgovarali sa predstavnicima žepačkih kompanija.

Vijesti, Vijesti sa sajmova , , ,