18 Maja, 2018

Dana 17.05.2018.g. održana je manifestacija „Dani mladog krumpira – Ljubuški rani“”, čiji je cilj bio predstavljanje visoko kvalitetnog autohtonog proizvoda, mladog krumpira koji je brendiran uz podršku GIZ-a, te je stekao uvjete za izvoz u EU.

U sklopu manifestacije  predstavljen je novi brend „LJUBUŠKI RANI“ nova ambalaža, promotivni film te su predstavljene i ocijenjene nove sorte mladog krumpira. Uz krumpir proizvođači su na održanoj manifestaciji prezentirali maslinovo ulje, vino, voćne rakije i likere.

Tehnička podrška i organizacija događaja podržana je kroz zajednički program Europske unije i njemačke vlade EU ProLocal, kojeg implementira Njemačka razvojna agencija GIZ. Manifestaciju je otvorila direktorica GIZA-a za BIH i Crnu Goru Brigitte Heuel-Rolf, koja je u svom govoru istaknula kako je cilj projekta  EU ProLocal pružiti podršku konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u ekonomskom rastu i razvoju.

Direktorica RAŽ-a Branka Janko je skupa s timom agronoma Marijanom Zovko, Teom Samardžić Memčić, Gabrijelom Perković posjetila manifestaciju „Dani mladog krumpira – Ljubuški rani“. Uspostavljeni su kontakti s poljoprivrednim zadrugama, proizvođačima i dobavljačima sadnog materijala, te dogovorena daljnja suradnja.

Vijesti, Vijesti sa sajmova , ,