Razvojna agencija Žepče dobitnik javnog priznanja

12 Novembra, 2020

Razvojna agencija Žepče je dobitnik javnog priznanja – pohvalnice Općine Žepče za doprinos razvoju lokalne zajednice i privlačenju donatorskih sredstava koje joj je dodijeljeno na ovogodišnjoj svečanosti obilježavanja Dana općine Žepče 14.listopada. Priznanje za dosadašnji uspješan rad Razvojne agencije Žepče koja je osnovana 9. ožujka 2010. godine primila je direktorica Branka Janko a uručio ga je općinski načelnik Mato Zovko.

Javno priznanje – pohvalnica je dodijeljena u godini kada Razvojna agencija Žepče obilježava 10 godina svoga rada. Osnivanje agencije temeljeno je na principu lokalnog ekonomskog razvoja i na načelima partnerstva, suradnje i komplementarnosti u radu s lokalnim akterima na područjima na kojima RAŽ djeluje.

Kroz protekli period rada i djelovanja, RAŽ je uspostavila nekoliko instrumenata podrške malim i srednjim poduzećima i obrtnicima među kojima su „RAŽ Start-up akademija“ (od 2017.), Poljoprivredno savjetodavna služba (2019.), i uskoro Akademija upravljanja projektima (2021.).

Idejni je pokretač i nositelj, već sedmu godinu, međunarodnog poslovnog događaja Gospodarski forum općine Žepče koji povezuje privatni i javni sektor, promovira poduzetništvo  i aktualizira teme koje su od značaja za razvoj privatnog sektora u Jugoistočnoj Europi. RAŽ je pokretač i sajamske poljoprivredne manifestacije „Dani maline i meda“ Žepče koja se održava od 2016. godine.

Kroz uspostavljene odjele pri Razvojnoj agenciji Žepče, Centra za investitore i Centra poslovnih kompetencija Žepče, pruža se stručna i savjetodavna pomoć za mikro, mala i srednja poduzeća, obrtnike i poljoprivredna gazdinstva, zadruge i udruženja/udruge.

Primarni rad RAŽ-a je na pripremi i implementaciji razvojnih i infrastrukturnih projekata čija je procijenjena vrijednost dosada preko 8 milijuna KM za općinu Žepče i preko 2 milijuna KM za privatni sektor.

RAZ-tim-1024x681 Razvojna agencija Žepče dobitnik javnog priznanja

Vijesti , ,