Poziv na sastanak povodom objave EU4AGRI poziva

18 Novembra, 2020

RAZVOJNA AGENCIJA ŽEPČE POZIVA REGISTRIRANA OBITELJSKA GAZDINSTVA, OBRTE, UDRUŽENJA I DRUGE ZAINTERESIRANE, A KOJI SE BAVE AKTIVNOSTIMA U RURALNIM PODRUČJIMA I KOJI ŽELE PROŠIRITI SVOJE POSLOVNE AKTIVNOSTI NA INFORMATIVNI SASTANAK ZA EU4AGRI JAVNI POZIV

U petak, 20.11.2020. godine, u Sali OV Žepče, sa početkom u 09:00 sati, održati će se sastanak i prezentacija Javnog poziva potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u ruralnom turizmu – E4AGRI.  Projekat provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Češka razvojna agencija (CzDA).

Javni poziv je otvoren do 11.12.2020. godine.

Svrha sastanka je prezentacija javnog poziva i razgovor oko eventualnog partnerstva na ovom projektu i detaljima u vezi sa projektnom idejom a koja se odnosi na razvoj ruralnog turizma  u Općini Žepče. Potencijalni partneri na projektu mogu biti obrtnici, OPG-ovi te nevladine organizacije.

Ukupna vrijednost projekta 200.000,00 KM (za sve partnere) te da postoji obaveza sufinanciranja od najmanje 15% od strane svakog partnera. Od ukupne investicije 85% su bespovratna sredstva koja se financiraju iz EU4AGRI.  Sistem financiranja je refundacija sredstava koja se prethodno moraju uložiti u implementaciju projektnih aktivnosti. Aktivnosti mogu biti usmjerene na investiranje u razvoj ruralnog turizma odnosno investicije u:

  • Usluge smještaja,
  • Ugostiteljske usluge,
  • Sportske, rekreativne i zdravstvene aktivnosti,
  • Rukotvorine i tradicionalni zanati,
  • Proizvodnja i prerada poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na zanatski i tradicionalni način i direktna prodaja na gazdinstvu ili plasman putem turističke ponude u BiH.

Obavezna je potvrda prisustva na e mail razepce@gmail.com  kao i poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera i obavezno nošenje zaštitne maske. U slučaju većeg broja zainteresiranih, postoji mogućnost održavanja sastanka u dvije grupe.

Tekst javnog poziva možete preuzeti ovdje.

Javni pozivi , ,