Posjeta 86 Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

17 Maja, 2019

Razvojna Agencija Žepče je uz podršku Općine Žepče organizirala posjetu 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Sajam su 13.05.2019. godine posjetili predstavnici RAŽ-a, Općine te predstavnici zadruga, udruženja, poljoprivrednih obrta, agronomi i veterinari.

Novosadski sajam traje od 11. do 17. svibnja. Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, okupljaju se svi značajni akteri iz agrobiznisa i predstavnici privrednih grana koji se naslanjaju na poljoprivredu, u ovom dijelu Europe, ali i iz 60 zemalja, sa svih kontinenata. Na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Europi, istovremeno se prezentiraju najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primjenjuju nauke u poljoprivredi, vrše izložbe organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porijekla, prikazuju bogatstva domaćeg genofonda, te izlaže najsuvremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva svijeta.

Cilj posjete 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu bio je uvezivanje lokalnih proizvođača s inozemnim proizvođačima i otkupljivačima, razmjena iskustava, stjecanje novih znanja, upoznavanje sa novim tehnologijama i trendovima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i preradi proizvoda.

Poljoprivredni proizvođači su imali priliku sklopiti poznanstva i poslovnu suradnju s izlagačima kako iz Srbije tako iz cijele Europe, upoznati se s novom tehnologijom koja je vezana za njihovu proizvodnju, nabaviti stručnu literaturu, kupiti potreban repromaterijal i novu  modernu mehanizaciju, upoznati se s novim hibridnim sortama voća i povrća, novim metodama zaštite bilja kao i novim zaštitnim sredstvima.

Posjetioci su imali priliku nazočiti konferencijama i seminarima koji su se održavali isti dan, konferenciji s UNDP-om u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, predstavljanju projekta Plant Helth u organizaciji Ministarstva poljoprivrede,  šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, te nazočiti seminarima koje su održali predstavnici Ambasade Kraljevine Holandije, predstavnici Ambasade Republike Francuske i predstavnici Alma Mons.

Vijesti , ,