Posjet „Eko agro farmi“ u Ljubatoviću

9 Septembra, 2020

Općinski načelnik Mato Zovko posjetio je „Eko agro farmu“ u Ljubatoviću koja je u vlasništvu Dragane Mrkonjić. Zajedno sa domaćinima obišao je  zasade vinove loze, šipurka, voćnjake i nastambe životinja koje su sastavni dio ponude ovog gospodarstva.

U razgovoru sa supružnicima Mrkonjić, Općinski načelnik je čestitao mladom bračnom paru na odluci da u svome kraju pokrenu biznis koji će ne samo osigurati egzistenciju za ovu obitelj nego će na najljepši način promovirati Općinu Žepče. Zaželio im je puno uspjeha i naglasio da će Općina Žepče pratiti svaku dobru poslovnu ideju.

U radnoj posjeti sa Općinskim načelnikom bili su i Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče, Lucija Dunđer, viši stručni suradnik za poljoprivredu općine Žepče i Vesna Lučić, tajnica općinskog načelnika.

„Eko agro farma“ je pokrenuta u okviru projekta “Program podrške marginaliziranim grupama”, a uz podršku Fonda za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koje je pokrenuo USAID, i u suradnji sa Općinom Žepče. Koordinator projekta za Općinu Žepče je Razvojna agencija Žepče.

Zahvaljujući novčanim sredstvima dobivenim u okviru projekta, obitelj Mrkonjić izgradila je smještajne kapacitete za brojne vrste životinja koje se uzgajaju kako za ishranu tako  i za potrebe turističkih posjeta najmlađih vrtićke i školske dobi ali i za sve ostale koji vole uživati u čistom seoskom zraku i dobroj domaćoj hrani i piću. Tako su među prvima nabavljene vijetnamske svinje , alpske koze a nakon toga i ostale domaće životinje koje upotpunjuju ponudu ove eko farme.  Uređen je okoliš, a uskoro je planirano dječje igralište za mali nogomet, badminton I ostale dječje igre.

Zbog novonastale situacije prouzročene pandemijom Covid 19 izostale su poludnevne I kraće posjete za vrtiće i osnovne škole, kao i individualne posjete za roditelje s djecom. U budućnosti će ova farma ponuditi I druge sadržaje za djecu i druge ljubitelje mira, tišine i domaće hrane poput ajvara, raznih vrsta džemova, sokova od aronije i grožđa, domaće rakije,  raznih vrsta zimnica i salata, a u ponudi je kozji sir i jaja od kokoši nabavljenih iz Nizozemske koje se uzgajaju po principu slobodnog uzgoja.

Vlasnica “Eko agro farme” Dragana Mrkonjić dobitnica je nagrade za najbolji potez u turizmu za 2019. godinu koju joj je dodijelio Informativno poslovni portal “Indikator.ba”.

Vijesti , ,