Otvoren javni poziv EU4AGRI – bespovratna sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

4 Januara, 2021

Projekt Europske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontroliranje uporabe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta. Ovaj javni poziv je treći po redu objavljen kroz projekt EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane njom.

Na javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, obrti / poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima:

  • proizvodnja mlijeka,
  • proizvodnja mesa,
  • uzgoj žitarica i uljarica,
  • uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline,
  • uzgoj povrća (povrtlarstvo) i
  • proizvodnja jaja.

Prijavitelji mogu da podnesu prijave isključivo samostalno.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu iznose do 3,5 miliona KM. Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju  podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 20%.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu ovdje.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. veljače/februar 2021. godine do 15.00 sati.

Okvirnu listu svih javnih poziva projekta EU4AGRI možete preuzeti ovdje.

Razvojna agencija Žepče poziva sve zainteresirane za prijavu na javni poziv sa područja općine Žepče da se obrate putem maila razepce@gmail.com u razdoblju od 04.01. do 08.01.2021. kako bi dobili tehničku pomoć u procesu izrade projektnog prijedloga i prijave na javni poziv.

Ukoliko trebate dodatne informacije o javnom pozivu iste možete dobiti svaki utorak i četvrtak od 11:00 – 13:00 u Razvojnoj agenciji Žepče.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Europske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Javni pozivi , ,