7 Avgusta, 2017

Dana 04.08.2017.godine u Sali OV Žepče održana je druga radionica Općinskog razvojnog tima za izradu nove strategije razvoja općine Žepče. Radionicu je vodio konsultant Almir Zulić, a ispred UNDP-a nazočila je Rada Latinović.

Na ovoj drugoj radionici sumirani su rezultati prikupljenih podataka iz svih sektorskih oblasti koje su zastupljene u strategiji; gospodarsku, društvenu, okolišnu i prostornu. Nakon sumiranih rezultata prikupljenih podataka i unesenih u tabelu koja je formirana prema planu nove strategije, pristupilo se primarnoj izradi SWOT analize, pri čemu su se svi članovi razvojnog tima uključili u interakciju rješavanja ove analize, koja je značajna za izradu strategije. Na radionici su prilikom izrade SWOT analize članovi ORT-a uvidjeli koje su to najveće snage a koje slabosti s kojima se Općina susreće i s kojima će se susretati u narednom periodu nakon što strategija stupi na snagu.

Pred kraj radionice svi članovi ORT-a su iznijeli svaki ponaosob 3 po njima najvažnije snage i slabosti za koje oni smatraju da trebaju biti zastupljene i na koje se treba obratiti pažnja prilikom izrade strategije. Na kraju radionice usuglašen je termin slijedećeg održavanja radionice, koji je planiran za rujan/septembar 2017.

Dokument se radi u skladu sa europskom praksom i dinamikom strateškog planiranja (period do 2020. godine). Obveznost izrade strategije nalažu i nova zakonska rješenja u oblasti razvojnog planiranja u Federaciji BiH. Izrada strateškog dokumenta općine Žepče je po metodologiji za integrirano planiranje lokalnog razvoja – MIPRO. Proces izrade Strategije, podržan od strane Općinskog načelnika i OV Žepče te formiranjem radnih tijela Općinskog razvojnog tima (ORT) i Lokalno razvojno partnerstvo općine Žepče.

LID projekt, Vijesti , ,