Održan info dan za poljoprivrednike

30 Maja, 2024

U Žepču je 29.5.2024. godine održan informativni dan o dostupnim poticajima za poljoprivrednike u oblasti proizvodnje i ruralnog razvoja.

Uvodne govore održali su predstavnici Razvojne agencije Žepče koji su istakli važnost poljoprivrede za ekonomski rast i značaj pružanja podrške poljoprivrednicima.

Na događaju su prisustvovali lokalni poljoprivrednici, predstavnici poljoprivrednih zadruga, kao i predstavnici relevantnih institucija i ministarstava. Ispred Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je prezentirao pomoćnik ministra Josip Jukić. Prezentirani su konkretni programi i potpore dostupne poljoprivrednicima u 2024. Godini.

Cilj informativnog dana bilo je informiranje poljoprivrednih proizvođača o različitim oblicima financijske i stručne podrške koje nudi Federalno ministarstvo.

Poljoprivrednici su imali priliku postaviti pitanja i dobiti detaljne informacije o procedurama za prijavu na konkurs za različite mjere podrške.

Očekuje se da ćе informativni dan poljoprivrednicima pomoći da lakše dođu do relevantnih informacija i omogućiti im da efikasnije koriste dostupne poticaje za unapređenje svoje poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnih područja.

Vijesti , , ,