Obuke iz digitalnog marketinga za osobe sa invaliditetom, najuspješnijim polaznicima obuka osiguran posao

1 Oktobra, 2020

Zajedničkim Skype sastankom, 17.09.2020 zvanično je počela obuka iz digitalnog marketinga za osobe sa invaliditetom. Obuku organiziraju Razvojna agencija Žepče (RAŽ) i UG Nešto više uz financijsku podršku projekta MarketMakers i Općina Žepče i Zavidovići.

Obuku će pohađati 9 polaznika iz općina Žepče i Zavidovići i grada Zenice, a nakon završetka obuke svi polaznici koji uspješno savladaju predočeno gradivo će dobiti certifikate o poznavanju pojedinih oblasti digitalnog marketinga. Polaznici koji pokažu najviše zanimanja i znanja za rad u sektoru digitalnog marketinga dobit će ponudu od poduzeća, koje i provodi obuku, Lilium Digital da postanu dio njihovog tima.

Obuka se provodi on line kroz unaprijed pripremljene video materijale, a polaznici nakon svake naučene lekcije polažu ispit znanja iz te oblasti. Svim polaznicima u roku 6 mjeseci će na raspolaganju biti i puna mentorska podrška od osoblja kompanije Lilium digital Sarajevo za radne zadatke iz digitalnog marketinga.

Usporedo sa aktivnostima digitalne akademije RAŽ Žepče i UG „Nešto Više“ aktivno rade i na prolasku potencijalnih poslodavaca koji će radno angažirati polaznike obuka, kao i na iznalaženju najadekvatnijeg modela uspostave trajnog fonda za financiranje neformalnog obrazovanja za osobe sa invaliditetom.

Vijesti , ,