Obilježen 1. rođendan Kluba za podršku poduzetništvu žena

20 Decembra, 2021

Klub za podršku poduzetništvu žena općine Žepče obilježio je svoj prvi rođendan, a druženju su prisustvovali općinski načelnik Mato Zovko, predsjednica Udruženja poslovna žena u BiH Aida Zubčević, pomoćnica načelnika općine Zavidovići Džeraldina Miličević, predsjednica Kluba za podršku poduzetništvu žena općine Zavidovići Enesa Bukvić, predsjednik Udruženja privrednika „Motrix“ i vlasnik kompanije „Tisakomerc“ Nagib Mujkić, članice Kluba za podršku poduzetništvu žena općina Zavidovići i Žepče, predstavnice Udruge žena „PRVA“ Žepče i Udruženja žena Begov Han, i druge poduzetnice iz Doboja, i Tuzle.

Pozdravnu riječ u ime domaćina uputili su općinski načelnik Mato Zovko i predsjednica Kluba za podršku poduzetništvu žena općine Žepče Katica Pavlović. U svom obraćanju zahvalili su se ženama koje su se okupile oko zajedničke ideje u općini Žepče, Udruženju poslovnih žena u BiH koje je potaknulo inicijativu formiranja Klubova, kao i gošćama Kluba za podršku poduzetništvu općine Zavidovići.

Naglasili su da je poduzetništvo žena prioritet ne samo za žene jer je čini ekonomski osnaženom, već i za lokalnu zajednicu kojoj treba partner iz privatnog sektora u stvaranju boljih uvjeta za ekonomski rast i stvaranje radnih mjesta, ali i održavanje dinamične poduzetničke kulture u lokalnoj zajednici.  To je jedan i od zadataka Kluba za podršku poduzetništvu žena općine Žepče koji je nastao voljom žena poduzetnica, općinske vlasti i nevladinih organizacija, naglasila je Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena općine Žepče koja je čestitala svim žepčankama i pozvala ih na okupljanje i članstvu u Klubu.

Rad Kluba prezentirala je Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče. Podsjetila je na nekoliko ključnih datuma koji su povezani za osnivanje Kluba, potpisivanje Sporazuma o suradnji između općine Žepče i Udruženja poslovnih žena u BiH, usvajanje Deklaracije o osnivanju Kluba za podršku poduzetništvu žena općine Žepče i održavanje konstituirajuće sjednice Kluba i zbor rukovodstva, 17.12.2020. godine.

Realizirano je nekoliko aktivnosti na promociji članica Kluba a  naredna godina bit će godina u kojoj se planira omasovljenje članstva, promocija biznisa članica Kluba i poticanje žena na osnivanje biznisa. Dragana Grbić Hasibović predstavila je projekat Udruženja poslovnih žena u BiH koji će biti nastavljen u narednoj godini a u prioritetu su im osnivanje novih Klubova i jačanje već osnovanih kako bi mogli na pravi način predstavljati svoje članice poduzetnice.

Održana je panel diskusija na kojoj su sudjelovale Ranka Lukić, suvlasnica Agencije „Sigurnost Vir“ Tuzla i Mirela Bašić, vlasnica prve Predškolske ustanove „Mašta“ Zavidovići. Razgovaralo se na temu „Žene u biznisu, motiv, izazovi, rezultati“, a zajednička poruka je bila da se žene moraju osnažiti, same ulagati u svoje znanje i vještine, i udruživati se u udruge, klubove kako bi bile informirane i uključene u procese odlučivanja u kreiranju boljih uvjeta za poslovanje.

Uručene su zahvalnice predsjednici Udruženja poslovnih žena u BiH Aidi Zubčević i Općinskom načelniku Mato Zovko. U nastavku je organizirana tombola koju je vodila Marjana Matijević, glavna i odgovorna urednica Radio Žepča, na svoj zanimljiv i zabavan način. Svi sudionici su dobili mali dar za sjećanje, a druženje je nastavljeno uz zakusku koju su pripremile članice Kluba za podršku poduzetništvu žena općine Žepče.

PREZENTACIJA

Članci iz medija:

Večernji list

Oslobođenje

Ostale fotografije možete pogledati na sljedećem LINKU.

Vijesti , , ,