Instalacija pametne klupe u općini Žepče

14 Novembra, 2023

Projektni konzorcij je u suradnji s 12 lokalnih samouprava među kojima je i općina Žepče, omogućio postavljanje pametnih klupa koje su na raspolaganju građanima u svakoj od projektom obuhvaćenih zajednica. Podršku provedbi aktivnosti na području općine Žepče pruža Razvojna agencija Žepče.

Pametna klupa postavljena je ispred Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“. Klupa služi za odlaganje bicikala i električnih troniteta, a sadrži i dvije utičnice za njihovo punjenje. Osim toga sadrži i WIFI pristupnu točku, stoga svatko u blizini klupe ima mogućnost spojiti se na besplatan internet.

Aktivnosti postavljanja pametne klupe su provedene u sklopu trogodišnjeg projekta “Jačanje lokalnog učešća i saradnje kroz partnerstvo javnih vlasti i organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini financiranog sredstvima EU, a kojeg provode LDA Mostar u partnerstvu s LDA Zavidovići, LDA Prijedor, Centrom za razvoj Hercegovine (CRH) Trebinje, ALDA – Evropskom asocijacijom za lokalnu demokratiju i ALDA Skopje.

Pametne klupe u lokalnim zajednicama su postavljene s ciljem jačanja lokalnog učešća i saradnje kroz partnerstvo javnih vlasti i civilnog društva u Bosni i Hercegovini i ova projektna aktivnost će služiti gradskim vlastima i administraciji kao alat za komunikaciju sa građankama i građanima putem instaliranog softvera.

Vijesti , ,