Dodijeljena sredstva za razvoj poduzetničke infrastrukture

9 Septembra, 2022

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić je u utorak 6. rujna 2022., u Mostaru potpisao ugovore s budućim korisnicima poticajnih sredstava po projektima „Unaprjeđenje institucijske poduzetničke infrastrukture“ i „Poticaj udruženjima i komorama“ za 2022. godinu.

Jedan od korisnika je i Razvojna agencija Žepče, jedna od poduzetničkih potpornih   institucija u Federaciji BiH. Ugovor je potpisala direktorica RAŽ-a Branka Janko.

U okviru programa podrške resornog Ministarstva, poticajna sredstva za projekt „Unaprjeđenje institucijske poduzetničke infrastrukture“ dobilo je sedam poduzetničkih potpornih institucija, dok su za projekt „Poticaj udruženjima i komorama“, sredstva dodijeljena za 11 udruženja i komora, koje su podržane nakon provedenih javnih poziva Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Prema riječima ministra Zukića, cilj projekta „Unaprjeđenje institucijske poduzetničke infrastrukture“ je uređenje i opremanje prostora za prihvat malih i srednjih poduzetnika, odnosno novoosnovanih poduzeća, a pomoći će razvoju poduzetničkih potpornih institucija, tj. inkubatora, tehnoloških parkova akceleratora, klastera i razvojnih agencija.

Maksimalan iznos sredstava za tu svrhu, koji se mogao zahtijevati od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, je 8.000 konvertibilnih maraka. Maksimalan iznos u okviru projekta „Poticaj udruženjima i komorama“  je 6.000 KM.

Vijesti , ,